torsdag den 24. juli 2014

Ferieshopping

Jeg elsker at shoppe, elsker at kigge, nusse og mærke. Jeg var så heldig at komme forbi Middelalderdage på Voergård i Vendsyssel. G-uld havde også en stand og jeg kiggede og nussede og endte med at købe tre nøgler lammeuld. Det ene nøgle, et nøgle farvet gult med Rejnfan forærede jeg til min svigermor sammen med opskriften på 'Vestenvind' .

Til mig selv købte jeg to nøgle i indigo

G-uld

Farverne er smukke, jeg har ikke fået dem fanget rigtig godt med kameraet. Jeg har ingen planer med garnet, måske en Vestenvind til mig selv. Jeg kunne også lave endnu en 'Striber' selvom jeg efterhånden er træt af at strikke på den jeg er i gang med - pind 3 kræver altså tålmodighed.

Jeg har også netshoppet en smule. Vi har været et smut i Norge og vi nåede ikke ind forbi Pickles, så måtte jeg jo trøsteshoppe. Det blev garn fra Garnudsalg til en Pickles-model

 
 

Planen er en boms - den er i den nye udgave af Maries Ideer. Jeg er også begyndt at overveje en Høstjakke.

Nu må vi se hvornår jeg overhovedet kommer i gang, varmen inviterer ikke til strik

torsdag den 17. juli 2014

Lopper fra ferielandet

Jeg ved faktisk ikke om det er rigtige lopper for det er ikke købt på loppemarked. Jeg er rigtig glad for genbrugstanken, derfor frekventerer jeg ofte genbrugsbutikker når jeg kan komme til det.

I de seneste måneder har jeg været heldig i flere genbrugser,

Hos Kirkens Korshær i København fandt jeg en bog fra Eva Rosenstand med korsstingsmotiver. Jeg er normalt ikke til hendes ting men disse nisser kunne jeg slet ikke lade stå på hylden:

 
 
I Grenå var jeg heldig at finde korssting, en anden havde syet. Skønne, julede korssting på den grafiske måde, jeg bare elsker. Jeg måtte erkende med mig selv at jeg næppe får dem lavet selv, nu vil jeg glæde mig til december og lægge min helt nye mormor-løber på bordet:
 


I Ebeltoft faldt jeg på det nærmeste over denne Årets Korssting fra 1983 - der er vist ikke så meget at sige, jeg elsker korssting, jeg elsker blomstergarn og de motiver Gerda Bengtsson kunne fremtrylle.

 
 
 
På Rømø var jeg heldig at finde Annette Danielsens Sommerstrik. Lige umiddelbart er der ikke nogen af modeller jeg MÅ strikke, men de er søde og jeg får måske lavet noget en engang. Om ikke andet har jeg støttet Røde Kors ved at købe noget en anden havde tilovers og det er en god tanke.
 




fredag den 11. juli 2014

Lilla striber

Jeg har været væk fra bloggen et par måneder. Jeg har arbejdet med den kommende Årets Korssting. De kreative timer er blevet brugt på korssting i mange titusindvis. Det har været spændende, udfordrende og hemmeligt!

Nu er ferien kommet. Heldigvis!

Den stribede trøje jeg begyndte på i min ferie i uge 12 er endelig færdig. Den har været hyggelig at strikke og den er også ganske god færdig. Den er vokset en del i vask men hellere det end det modsatte, nu er jeg sikker på at der er plads til en langærmet trøje indenunder.



 
 
Jeg har prøvet at tage nogle af de meget berømte selfies med trøjen på men det yder altså ikke trøjen retfærdighed, så det bliver kun dette billede hvor man til gengæld ser de flotte lilla farver rigtig fint
 
Faktaboks
 
Opskrift: Trøjen er strikket efter Liselottes anvisninger.
Pind: Knit Pro træ, str. 5 - dog er der brugt p. 4,5 i de nederste striber på ærmerne
Garn: Knit Picks Palette i farverne: White, Mulberry og Bouquet Heather
Forbrug: Der er brugt i alt 250 g. garn - de fordeler sig på 100 g. hvid og 75 gram af hver af de andre farver.
Kommentarer: Jeg har afsluttet ærmerne og kroppen med en 'knæk-kant' - jeg har strikket en omgang vrang og syet op med kitchener stitch. Det har gjort at ærmerne er blevet meget brede forneden, næste gang skal der tages mere ind på ærmerne. Raglanudtagningerne er lavet med et omslag på hver side af to glatstrikkede midtermasker, omslagene strikkede jeg drejet på næste pind.
Der bliver ganske givet en næste gang, trøjen er nem at strikke og rigtig fin i brug