lørdag den 9. april 2016

Varme fødder

Nogle gange overvejede jeg, hvad jeg lærte i folkeskolens håndarbejdstimer. Jeg kunne allerede strikke retmasker og betjene en symaskine til husbehov da jeg startede, og jeg kunne ikke rigtig mere da jeg sluttede. Jeg tror, det er en af årsagerne til at jeg aldrig rigtig lærte nogle af de helt basale håndarbejdsting, som for eksempel at stoppe strømper.


Det skal ikke forstås som en kritik af min lærer eller skole, hun var vældig sød og vi var 20, der skulle have hjælp samtidig. Nogle ville måske også indvende at det var noget man lærte hjemme, men jeg har aldrig set min mor stoppe en strømpe så der har jeg heller ikke lært det. Jeg sidder mere med en undren over hvad man egentlig skal bruge et symaskinekørekort og knytning til. Det havde da været federe at vide noget teoretisk om forskellen på uld og bomuld, og så havde det jo været fedt hvis jeg kunne stoppe strømper.


Derfor blev lørningen på at mine hyggesokker var blevet mere hullede end sammenhængende at jeg strikke en ny fod, for jeg kunne jo ikke finde ud af at stoppe dem. Det har givet nogle uens, men meget personlige strømper:




Klik for at se indstillinger

Da jeg var nede i strømpestakken fandt jeg noget strømpegarn, jeg fik af en kollega da jeg skiftede job. De blev forvandlet til et par sokker efter samme princip - det vil sige to tråde og så strikket på pind 4. Det går lidt hurtigere og er lidt mere overskueligt for sådan en som jeg.

Klik for at se indstillinger

Klik for at se indstillinger

Billederne vender lidt mærkelig, jeg håber, det kan anes at de passer fint og nok skal holde mine fødder varme, det trænger man jo til på denne årstid ;-)

Faktaboks:

Garn: Organic wool and nettles i to blå farver fra Onion, jeg ved ikke hvor meget
Pinde: 4 mm, Knit Pro træ
Opskrift: Ann Budd, Getting started knitting socks
Fakta: Der er slået 44 masker op og strikket 1-1 rib

Faktaboks:

Garn: Bumbo strømpegarn i farveskiftegarn i to forskellige grønlige nuancer - det ene med lilla
Pinde: 4 mm, Knit Pro træ
Opskrift: Ann Budd, Getting started knitting socks
Fakta: Der er slået 44 masker op og strikket 1-1 rib