søndag den 7. februar 2016

Nålepude a la Wiinblad

Jeg kan rigtig godt lide at brodere, men med den meget begrænsede tid, jeg har til rådighed til kreative sysler er det meget begrænset hvor meget der bliver færdigt. Det kan vel næppe være fordi jeg har startet for mange projekter op på samme tid at der aldrig er noget, der bliver færdigt.


Nålepuden er et resteprojekt og den har været dejlig at sy i vinterens mørke, da den er fyldt med farver. Jeg synes, man bliver glad bare ved at kigge på den. Den er syet på fint lærred og er egentlig min egen fortolkning af noget, Wiinblad har designet for Haandarbejdets Fremme.


Wiinblad designede to kalendere for Håndarbejdets fremme i 1973 og i 1995. Motivet fra nålepuden er taget fra kalenderen fra kalenderen for 1973 og er en fjerdedel af juli måneds motiv. Kalenderen havde overskriften 'Grå og gyldne dage', så jeg antager at min nålepude er en kvart sol. Farverne er min egen komposition, frit fra fantasi og restekasse.


I processen har nogen personer antydet at det hverken ligner Wiinblad og heller ikke en sol (de snakkede om gulerødder og køkkenhave?). Jeg synes egentlig den er fin og dejlig glad i farverne.
Faktaboks


Lærred: Haandarbejdets Fremme, 12B (færdigt mål 13 cm x 13 cm)
Garn: Dansk Blomstergarn fra resteskuffen (der er brugt 9 farver)
Mønster: Wiinblad, Årets korssting 1973 (kan også ses i det næste nummer af medlemsbladet for Haandarbejdets Fremme)
Hot eller not: Jeg elsker den. Jeg overvejer en i blå, man kan jo ikke have for mange nålepuder, vel?

2 kommentarer:

  1. Det er bestemt en fin fortolkning - jeg synes, den er blevet meget fin :-) Og jeg kan godt forstå, du har været glad for at sidde med farverne :-) Jeg broderede en del for år tilbage, men nu er al fritid dedikeret til strik, men jeg husker, hvor hyggeligt det var at brodere :-) Ha en god søndag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Jeg synes, broderi giver en anden ro og fordybelse end strik gør, så indimellem mangler jeg helt at brodere. Og du har ret, det er meget hyggeligt!

      Slet

Jeg elsker kommentarer, tak fordi du tager dig tiden til at skrive en