onsdag den 8. oktober 2014

Variation over samme tema

Jeg har strikket et par barselsgaver. Garnet var et fejlkøb via nettet. Jeg kendte kvaliteten af kid-silk fra tidligere, men farven ramte helt skævt af hvad jeg havde regnet med. Derfor blev det sendt i skammekrogen i sin tid.

Da en af mandens kolleger er gravid og venter en pige stod det med det samme klart at jeg kunne bruge resterne. Jeg måtte supplere med alpaca men så havde jeg også en lækker garnkombi.

Jeg lagde ud med at strikke en Lark. Opskriften var ok, men det der med at strikke rib med drejede retmasker kræver altså lidt koncentration. Den er lidt ujævn i ribben (men krydser fingre for at det retter sig i vask) og så er jeg jo heller ikke så god til hækling, men der er kommet tre trenser i til knapper. Jeg har besluttet at den godt kan foræres væk selvom finishen er bedre når jeg strikker de næste

 
 
Jeg havde ret meget garn til overs så jeg strikkede noget der minder om mors første. Jeg har strikket en tidligere så jeg kiggede lidt på den og lurede antallet af opslagsmasker af på biblioteket. Det tog ikke lang tid, nemt og hyggeligt med de mange retpinde
 
 
Faktaboks

Opskrift: Lark af Helga Isager fra bogen 'The bird Collection'. Strikket efter målene i str. 1½ år og med maskeantallet fra str 1½ år.
Garn: Drops alpaca i farven perlegrå (lidt mere end et nøgle) og Drops kid silk i farven perlegrå (lidt mindre end et nøgle)
Pinde: 3,5 mm knit pro
Hot eller not: Det er en barselsgave så det ved jeg ikke. Der er noget finish der ikke er helt godt, men jeg er egentlig ok tilfreds


Opskrift: Inspiration fra Mors første af Susie Haumann, str. 0-6 måneder
Garn: Drops alpaca i farven perlegrå (lidt mindre end et nøgle) og Drops kid silk i farven perlegrå (lidt mindre end et nøgle)
Pinde: 3 mm knit pro
Knap: fra Netto
Hot eller not: Jeg synes selv den er blevet meget fin i al sin enkelhed

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker kommentarer, tak fordi du tager dig tiden til at skrive en