fredag den 3. februar 2017

Husets bedste

Rigtig mange strikkere omtaler strik og strikkeproces som en form for mental yoga. Jeg har ikke de store erfaringer med fysisk yoga, så jeg ved ikke om det er den samme energi det giver. Det jeg ved er, at strik, broderi og andet håndarbejde fyldt meget i min hverdag de seneste 10 år, og det er med til at give mig overskud i hverdagen.

For mig er de oaser man skaber i sofaen med noget mellem hænderne helt essentielle for at jeg kan fungere. Jeg lader op og jeg samler mine tanker i en grad, jeg ikke kan opnå på anden måde. I de perioder hvor arbejde fylder meget vender jeg tilbage til strik, jeg kender. Enkle opskrifter, der giver et sikkert resultat.

Jeg har denne gang fået lavet endnu en babyjakke, jeg tror det er den fjerde efter det mønster. Det er i hvert fald den tredje, der er kommet af pindene siden juni måned. Den er strikket på pind 4½ så den er hurtigt færdig. Jeg tror, det må kaldes for husets bedste babytrøje ;-)


Faktaboks:
Pinde: Knit pro str 4½
Mønster: Gratis på Ravelry
Garn: Drops alpaca og Drops brushed alpaca silk, der er brugt 1 nøgle af hver
Ændringer: Jeg strikker ærmerne rundt og så afslutter jeg trøjen med en lidt brede rib for neden i ærmerne
Hot eller not: Jeg er ganske fint tilfreds og satser på at få den afsat

2 kommentarer:

 1. Hørt, hørt ;-) Der er ikke noget som en gammelkendt opskrift, der kan virke "beroligende" i en travl hverdag. Genkendelsen giver ro og et åndehul, hvor hjernen ikke behøver præstere det store, medens hænderne arbejder. Super fin lille jakke :-)
  Og ja - det lyder virkelig som verdens dårligste undskyldning, at hunden har spist ens "hjemmearbejde" ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine altid søde kommentarer. Jeg er ind imellem helt afhængig af den enkelhed, der ligger i at kende opskriften inden jeg går i gang
   Nu om dage forsvinder de fleste opgaver bare ud i cyberspace

   Slet

Jeg elsker kommentarer, tak fordi du tager dig tiden til at skrive en