fredag den 28. marts 2014

Striber in progress

Jeg strikker striber i flere varianter lige for tiden. Det generer min tålmodighed at der ikke er noget, der bliver færdigt. Til gengæld synes jeg alle tre projekter tegner rigtig fint:

 
 
 
Det første projekt: Top-Down strikket trøje efter Liselottes anvisninger. Den tegner til at blive lidt oversize men det er egentlig ganske fint. Garnet er Palette fra Knit Picks som manden har hjembragt fra USA.
 
 
 
Det andet projekt: Helga Isagers Camomille. For ikke så længe siden strikkede jeg en grå version i nogle helt andre garnkvaliteter og på tykkere pinde. Det har jeg været super glad for, men da jeg så en version i originalt garn var jeg nødt til også at have sådan et. Det er på vej men der er stadig langt endnu. Garnet er fra Garnudsalg.
 
 
Det tredje projekt: Trøjen hedder 'Striber' og er designet af Rachel Søgaard. Den kan findes i bogen 'Mange masker'. Jeg strikker i Rasmillas luksusgarn (originalen er i yndlingsgarn) og i stedetfor et selvstribende garn bruger jeg diverse rester af silke/uld og silke/bomuld. Den strikkes på pind 3 og lige nu er der over 400 masker på en omgang. Den tegner simpelthen så dejlig men det er en tålmodighedsprøve uden lige at komme igennem en vrangpind med 450 masker.


 

12 kommentarer:

 1. Det ser dog godt ud altsammen. Er du generelt til striber - med skiftende farver eller skiftende kvaliteter ? Jeg har også gang i flere projekter - så er noget at skifte imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt lide striber, både farve og strukturstriber. Men jeg synes det kan være svært selv at finde frem til gode stribe-kombinationer når jeg vil lave ændringer i strukturen. Så ja, jeg er nok et stribe-menneske

   Slet
 2. Det er fine ting du laver. Jeg er også vild med striber og har gang i mange ting samtidig, så det tager også tid før noget er færdigt. Sådan er det for nogle af os. Andre starter et projekt op ad gangen og gør det færdigt, og så går det jo lidt hurtigere.
  Jeg tror ikke jeg kunne dy mig for at strikke den trøje på rundpind og klippe op bagefter. Hader vrangmasker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) jeg synes det er rart med lidt variation når jeg strikker, både hvad angår farver og pindetykkelse. Selvom jeg fint kan se fordelene ved at strikke et projekt ad gangen har jeg for mange ideer jeg skal i gang med - der er altid noget i gang. Jeg er bange for at sy og klippe op, jeg føler ikke at jeg kender teknikken så jeg holder mig til det langsommelige (selvom jeg godt kan se fordelene ved det andet)

   Slet
 3. Sikke en herlig omgang striber :)

  SvarSlet
 4. Smukke striber - du skal bare leve med processen - lige pludselig er der noget færdigt :-)
  Camomille er nu engang smukkest, når der veksles mellem de tynde og de tykkere tråde - det mister lidt sin sjæl, når det bare strikkes i samme tykkelse, synes jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det tegner rigtig godt og alle projekter tegner så fint at jeg bare glæder mig til de bliver færdige. Du har helt ret med hensyn til Camomille, det er et smukt mønster

   Slet
 5. Fine striber du har gang i, er meget begejstret for de tynde fine stiber i meget fine farver! Og Camomille, Camomille er altid godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) camomille er skønt, det kalder på et til i en ny farve hver gang jeg har det fremme :-)

   Slet
 6. Jeg synes Knit Picks Palette er et fantastisk garn. Skønt at strikke med, dejligt i brug og til en pris, der er overraskende lav.
  Jeg har i hvert fald ikke strikket af det for sidste gang. Men jeg er lidt spændt på hvor meget der går til en hel trøje :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også at det er rigtig godt at strikke med når man tager prisen i betragtning og så er der jo nogle helt fantastiske farver :-)

   Slet

Jeg elsker kommentarer, tak fordi du tager dig tiden til at skrive en